Boks produktowy W kuchni

Rozdzielacz żółtka i białka

Wiele przepisów na ciasta zaczyna się od polecenia, by oddzielić żółtka od białek. Dzięki sympatycznemu sitku-kurczaczkowi, możemy to zrobić szybko i bez problemu.

Wiele przepisów na ciasta zaczyna się od polecenia, by oddzielić żółtka od białek. Dzięki sympatycznemu sitku-kurczaczkowi, możemy to zrobić szybko i bez problemu.

Oto gadżet dla tych, którym wciąż nie wychodzi oddzielenie żółtka od jajka! Praktyczna zawieszka z motywem jajka szybko rozwiąże ten problem.

Gadżet zawiesza się na brzegu miseczki czy szklanki i wbija do środka jajko – białko powoli ścieka przez otworki do pojemniczka, a żółtko zostaje na zawieszce. Na koniec wystarczy zdjąć rozdzielacz i oddzielone żółtko przelać do szklanki w której kręcimy kogel-mogel, lub miski, w której robimy ciasto. Proste!

Akcesoria MSC mówią „dość” kuchennej nudzie: zaprojektowane w wesołych kolorach, z pasją i poczuciem humoru. Bo gotowanie to wspaniała przygoda!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *