Kuchnia O jedzeniu

Szukamy najlepszego przecieru pomidorowego – wielki test smaku

szukamy najlepszego przecieru pomidorowego wielki test smaku

Niektóre zupełnie niepozorne artykuły spożywcze mają tak uniwersalne zastosowanie w kuchni, że na samej ich bazie można stworzyć niezwykle obfite i zróżnicowane menu. Jednym z nich jest bez cienia wątpliwości przecier pomidorowy. Zupa? Bardzo proszę, przeróżne możliwości? Przystawka? Bez problemu – smażona, pieczona, na zimno… Danie główne? Oczywiście – w wersji mięsnej i wegetariańskiej. Pytanie brzmi jednak – który z dostępnych na rynku przecierów pomidorowych jest najlepszy? Który wyróżnia się głębokim, pomidorowym smakiem i najlepiej sprawdza się w kuchni? Specjalnie dla ciebie przeprowadziliśmy wielki test smaku – oto jego wyniki.

Przecier pomidorowy Pudliszki – niekwestionowany lider rynku

Nasze ustalenia w zasadzie zgadzają się z dostępnymi badaniami konsumenckimi. Za najlepszy przecier w Polsce uznajemy przecier pomidorowy Pudliszki. Dlaczego? Jest co najmniej kilka powodów, dla których bije on na głowę produkty konkurencji:

  1. Naturalny skład. Przecier pomidorowy Pudliszki nie zawiera szkodliwych dla zdrowia (i smaku!) sztucznych konserwantów. 99,6% jego składu stanowią świeże, soczyste pomidory, reszta to naturalny regulator kwasowości w postaci kwasu cytrynowego i odrobina soli, dzięki której przecier nie psuje się i zachowuje swoje właściwości.
  2. Najwyższej jakości świeże pomidory. Wielkopolska firma wie, co robi, stawiając na współpracę z lokalnymi dostawcami. Dzięki temu, że pomidory uprawiane są nieopodal zakładów Pudliszki, trafiają do produkcji świeże, soczyste, niemalże prosto z pola. Co ważne, w 80% zbierane są ręcznie, co gwarantuje staranną selekcję warzyw, które trafią do puszek i słoików. W rezultacie wszystkie produkty marki Pudliszki (sosy, ketchupy i przeciery) są intensywnie, mocno pomidorowe.
  3. Doskonały smak. Ten punkt ściśle wiąże się z poprzednim – duża ilość świeżych i soczystych, dojrzewających w wielkopolskim słońcu pomidorów użytych do produkcji przecieru Pudliszki przekłada się na jego esencjonalny, pomidorowy smak. To produkt, który pozwala zachować smak letnich pomidorów także jesienią i zimą, gdy dostęp do świeżych warzyw jest ograniczony.
  4. Idealna konsystencja. Dzięki odpowiedniej, gęstej i treściwej konsystencji nie musisz się ograniczać, jeśli chodzi o wykorzystanie w kuchni przecieru Pudliszki. Sosy, zupy, wypieki – wszystko wyjdzie znakomicie!

Przecier Pudliszki: sosy, tarty, zupy, gulasze…

Przeprowadzony przez nas test wykazał jednoznacznie, że przecier firmy Pudliszki jest nie tylko najsmaczniejszy, ale też – dzięki doskonałej konsystencji – najbardziej uniwersalny. Możesz z nim przygotować przeróżne potrawy, które uwielbia twoja rodzina: pełną smaku pomidorową, znakomity sos do gołąbków, idealny sos do domowej pizzy czy warzywny gulasz w stylu węgierskim. Ogranicza cię tylko wyobraźnia! Warto więc zawsze mieć pod ręką kartonik przecieru pomidorowego od Pudliszek, by – w momentach, gdy dopadnie cię kulinarny szał twórczy – móc improwizować bez przeszkód.

Smacznego!

Materiał zewnętrzny

Komentarze (7)

ELLE

10 miesięcy temu

pudliszki kupuje od wilu lat ale moja znjaoma robi domowy przecier ze sliwka wegierka mowie wam przepyszny!

    ewalub

    10 miesięcy temu

    Przecier ze śliwką? Brzmi ciekawie. Muszę poszukać przepisu i kiedyś spróbować

ewalub

1 rok temu

A ja wolę Kotlin 🙂

julietta

1 rok temu

Pudliszki to dobra, polska marka;)

ana_bella

1 rok temu

Lubię spaghetti, wykorzystuję do niego przeciery i pasty z Pudliszek:)

azalia

1 rok temu

Pudliszki rzeczywiście mają dobre produkty, które je się z przyjemnością:)

daria_s

1 rok temu

Pudliszki mają świetne ketchupy:)

Zostaw komentarz