Niektóre zupełnie niepozorne artykuły spożywcze mają tak uniwersalne zastosowanie w kuchni, że na samej ich bazie można stworzyć niezwykle obfite i zróżnicowane menu. Jednym z nich jest bez cienia wątpliwości przecier pomidorowy. Zupa? Bardzo proszę, przeróżne możliwości? Przystawka? Bez problemu – smażona, pieczona, na zimno… Danie główne? Oczywiście – w wersji mięsnej i wegetariańskiej. Pytanie brzmi jednak – który z dostępnych na rynku przecierów pomidorowych jest najlepszy? Który wyróżnia się głębokim, pomidorowym smakiem i najlepiej sprawdza się w kuchni? Specjalnie dla ciebie przeprowadziliśmy wielki test smaku – oto jego wyniki.
Przecier pomidorowy Pudliszki – niekwestionowany lider rynku
Nasze ustalenia w zasadzie zgadzają się z dostępnymi badaniami konsumenckimi. Za najlepszy przecier w Polsce uznajemy przecier pomidorowy Pudliszki. Dlaczego? Jest co najmniej kilka powodów, dla których bije on na głowę produkty konkurencji:
- Naturalny skład. Przecier pomidorowy Pudliszki nie zawiera szkodliwych dla zdrowia (i smaku!) sztucznych konserwantów. 99,6% jego składu stanowią świeże, soczyste pomidory, reszta to naturalny regulator kwasowości w postaci kwasu cytrynowego i odrobina soli, dzięki której przecier nie psuje się i zachowuje swoje właściwości.
- Najwyższej jakości świeże pomidory. Wielkopolska firma wie, co robi, stawiając na współpracę z lokalnymi dostawcami. Dzięki temu, że pomidory uprawiane są nieopodal zakładów Pudliszki, trafiają do produkcji świeże, soczyste, niemalże prosto z pola. Co ważne, w 80% zbierane są ręcznie, co gwarantuje staranną selekcję warzyw, które trafią do puszek i słoików. W rezultacie wszystkie produkty marki Pudliszki (sosy, ketchupy i przeciery) są intensywnie, mocno pomidorowe.
- Doskonały smak. Ten punkt ściśle wiąże się z poprzednim – duża ilość świeżych i soczystych, dojrzewających w wielkopolskim słońcu pomidorów użytych do produkcji przecieru Pudliszki przekłada się na jego esencjonalny, pomidorowy smak. To produkt, który pozwala zachować smak letnich pomidorów także jesienią i zimą, gdy dostęp do świeżych warzyw jest ograniczony.
- Idealna konsystencja. Dzięki odpowiedniej, gęstej i treściwej konsystencji nie musisz się ograniczać, jeśli chodzi o wykorzystanie w kuchni przecieru Pudliszki. Sosy, zupy, wypieki – wszystko wyjdzie znakomicie!
Przecier Pudliszki: sosy, tarty, zupy, gulasze…
Przeprowadzony przez nas test wykazał jednoznacznie, że przecier firmy Pudliszki jest nie tylko najsmaczniejszy, ale też – dzięki doskonałej konsystencji – najbardziej uniwersalny. Możesz z nim przygotować przeróżne potrawy, które uwielbia twoja rodzina: pełną smaku pomidorową, znakomity sos do gołąbków, idealny sos do domowej pizzy czy warzywny gulasz w stylu węgierskim. Ogranicza cię tylko wyobraźnia! Warto więc zawsze mieć pod ręką kartonik przecieru pomidorowego od Pudliszek, by – w momentach, gdy dopadnie cię kulinarny szał twórczy – móc improwizować bez przeszkód.
Smacznego!